APK/Airco

Algemene periodieke keuring, is een wettelijk verplichte keuring.
Bij Auto Slegers is uw auto ook voor een apk in vertrouwde handen.
Voor vakkundig advies en hulp kunt u altijd terecht bij Auto Slegers, zodat u snel en veilig op pad kunt met uw auto!

Airco onderhoud

Een airconditioningsysteem vraagt regelmatig onderhoud. Bij airco onderhoud word het systeem geïnspecteerd en gereinigd, indien nodig opnieuw gevuld en worden de ventielen en filters vervangen. Wij hebben we alle kennis en apparatuur in huis om uw airco in topconditie te houden.

Onlangs heeft Auto Slegers geïnvesteerd in de nieuwste apparatuur voor het onderhouden en hervullen van uw autoairco. Met R1234YF koudemiddelen en de nieuwste apparatuur is uw airco weer in de juiste handen.

Het gas R134a is een koudemiddel dat behoort tot de broeikasgassen, ook wel F-gassen genoemd. De EU heeft wetgeving gemaakt om de slechtste koudemiddelen uit te faseren, zo ook R134a. Het nieuwe aircogas R1234YF is als broeikasgas 335 keer minder schadelijk dan R134a, en het verdwijnt 400 keer zo snel uit de atmosfeer.

Dit is natuurlijk waarom AutoSlegers heeft gekozen voor aircogas R1234FY

De milieuwinst door het nieuwe koudemiddel R1234YF is dus enorm. Nadeel is dat het nieuwe aircogas R1234FY een stuk duurder is dan het oude. Ook heb je nieuwe aircoservice apparaten nodig geschikt voor het nieuwe koudemiddel en moeten monteurs een F-gas certificering behalen om te mogen werken met R1234YF, net als bij R134a.